Hardlopen is een feest met onze nieuwe Podcast

Het moment is eindelijk daar! De langverwachte podcast gaat op 1 september live en wordt gepresenteerd bij het hardloop- en muziekevenement: Running Rhythms

Het verhaal achter de podcast

Speciaal voor beginners hebben we een podcast ontwikkeld die zal helpen om een mooie basis te leggen om een leven lang met plezier hard te lopen. En dit is nog maar het begin. Er liggen al plannen op tafel om ook de (half) gevorderde lopers te ondersteunen met dit medium.

Al langere tijd speelde David (oprichter van We Run the City) met het idee om een podcast te voor hardlopers te ontwikkelen. Hij merkte dat met name de beginners moeite hadden met de praktische uitvoering van het ‘huiswerk’.  Hij zag zijn lopers met trainingsschema’s op hun arm geschreven of hardlopend door het park gaan met een kookwekker in de hand. Dat moest toch anders kunnen!


De muzikanten van Sone; Florean Kruijswijk Jansen en Thomas Wessels schoten te hulp. Tijdens de coronaperiode zijn ze, in samenwerking met Hardlopen Amsterdam, voortvarend van start gegaan. Sone produceerde de muziek voor de podcast. Deze is speciaal gecomponeerd met de hardloper in het achterhoofd; de muziek zorgt ervoor dat de loper met de juiste cadans zijn training volbrengt. Een rustig ritme tijdens de warming up, een wat sneller tempo verder in de training. Daarbij hebben onze trainers de podcast ingesproken met aanwijzingen en verhalen. Als loper kun je hiermee moeiteloos de training uitvoeren, je hoeft simpelweg de instructies op te volgen en je zal tegelijk ondersteund en gemotiveerd worden door de muziek!


We zijn natuurlijk erg trots op deze productie en vinden dat een feestje waard! Op 1 september vieren we dit met een hardloop- en muziekevenement: Running Rhythms. Naast de hardloopwedstrijd/training in het Flevopark, waarbij ook iets te winnen valt, laten we je ook graag kennis maken met de muziek en de artiesten die dit hebben ontwikkeld. Ze zullen live voor ons spelen in café de Oerknal!

 

Hardloop- en muziekevenement: Running Rhythms

Loop je 1 september ook gezellig mee? Deelname is gratis, schrijf je snel in!

Datum: 1 september 2022
Locatie: Science Park Amsterdam, bij Eetcafé de Oerknal
Inloop: 19.30 uur
Start: 20.00 uur

Auteur
We Run The City
Blog Categorie
logo

Gezellig, uitdagend en dichtbij!

Sjoerd: “Ik ben verhuisd naar Utrecht en was op zoek naar een hardloopvereniging in de buurt. Hardlopen Utrecht is precies waar ik naar op zoek was. Gezellig, uitdagend en dichtbij! Het sociale aspect speelt ook een belangrijke rol.”

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.