Trainers bij Hardlopen Alkmaar

Professionele trainers

Hardlopen Alkmaar werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 •  

  Ik ben Annemiek Bier-Lenting (37) getrouwd en moeder van 2 dochters. Na de geboorte van onze 2e dochter ben ik door mijn broer en een goede gezamenlijke vriend gestart met hardlopen via Evy Gruyart. Altijd gedacht “hardlopen dat kan ik niet”, “niks voor mij”, maar ja ik deed het ook helemaal verkeerd. Al gauw liep ik 5 km en de eerste wedstrijdjes kwamen in beeld. Mij aangesloten bij een loopgroep waar ik veel techniek leerde. Na 6,5 jaar leek het mij ook erg leuk om les te gaan geven (dit is wat ik ook doe in mijn kapsalon waar ik stagiaires opleid en als coach voor beelddenkers). Dus de opleiding voor hardlooptrainers gestart en inmiddels behaald. Ik hoop jullie het plezier, ontstressen, de kracht en het bewuster leven te laten ervaren als je komt hardlopen bij mij...

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi, mijn naam is Daphne; ik ben 56 jaar en woon in de binnenstad van Alkmaar. Ik werk als loopbaancoach en trainer binnen de re-integratie. Een uitdagende en afwisselende baan waar ik na ruim 20 jaar nog steeds niet op uitgekeken ben. Daarnaast geef ik workshops in ademwerk en mindfulness. In mijn vrije tijd ben ik veel lopend in de natuur te vinden of spreek ik af met vrienden en familie.

  Jaren geleden raakte ik overspannen en moest ik ook mijn uitlaatklep hardlopen laten voor wat het was vanwege een blessure. Een tijd lang deed ik daardoor weinig aan sport. Met sportscholen had ik niets en ook bootcamp buiten vond ik niet fijn. Mijn conditie holde snel achteruit terwijl ik me juist graag energieker wilde voelen. Dat lukte me niet door alleen regelmatig een boswandeling te maken. Toen kwam ik Powerwalking op het spoor en dat was voor mij de perfecte middenweg tussen wandelen en hardlopen. Laagdrempelig, goed vol te houden en toch intensief.

  Omdat ik zelf heb ervaren hoe snel ik weer beter in mijn vel zat door een paar keer per week te Powerwalken heb ik besloten deze manier van bewegen met anderen te willen delen. Ik heb een train de trainer Powerwalk gevolgd en ben allereerst via mijn werk met individuele Powerwalk trajecten gestart. En vanaf april ga ik een trainingsgroep begeleiden voor Hardlopen Alkmaar. Hartstikke leuk, ik kijk er naar uit!  Doe je mee?

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Rond mijn 20ste wilde ik graag naar een bergklimcursus in Oostenrijk. Daarvoor moest ik minstens 2400 meter kunnen hardlopen in 12 minuten, de zogenaamde Coopertest. Wat een crisis vond ik dat, die 12 minuten hardlopen. Ik ging een paar keer per week precies 12 minuten trainen en geen minuut langer! Toch haalde ik die test ruim en ik begon plezier te krijgen in het lopen. Inmiddels loop ik al heel lang hard.


  Het liefst loop ik in een trainingsgroep, je trekt je aan elkaar op, en de trainer zorgt voor een afwisselend programma en handige tips en goede oefeningen. Ook zelf gaf ik met enige regelmaat training aan verschillende groepen. Daarnaast deed en doe ik aan Pilates, een goede aanvulling op het lopen!


  Een paar jaar geleden begon ik het plezier in hardlopen te verliezen, te veel getraind, te veel wedstrijdjes. Na mijn verhuizing naar Alkmaar ben ik toch weer gaan hardlopen, bij Hardlopen Alkmaar. Daar heb ik het plezier in hardlopen weer teruggevonden, met goede trainers en gezellige, fanatieke en minder fanatieke medelopers.


  Ik vind het leuk dat ik nu als trainer kan bijdragen aan het loopplezier van anderen.
  Dick Ernste

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Training gesloten.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Trainer Herman Evers, 

  Ik heb een recreatie-sport opleiding gedaan en 25 jaar schermsport beoefend waarvan 15 als trainer. Sinds 2007 ben ik met hardlopen bezig (oa bij Hylas Alkmaar en als begeleider jongeren met rugzakje bij Trias Heiloo).
  Randactiviteiten: longbow schieten, squash, middeleeuwsekrijgskust, en 6 jaar aikido. En vanaf 2019 verbonden aan Hardlopen Alkmaar 

  Kortom veel leuke dingen om in de training te verwerken

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Joop Engelen. Het hardlopen is bij mij begonnen in 1990 met een weddenschap om de halve van Egmond te lopen. Net gestopt met roken en met een slechte voorbereiding is dat wel gelukt, maar ik dacht: de volgende keer moet het anders. Daarna ben ik lid geworden van Hylas in Alkmaar en al snel werd ik looptrainer, wat ik tot de dag van vandaag nog steeds doe. Twee maal per jaar de cursus Start to Run van de KNAU heb ik 15 jaar met veel plezier gedaan. Zelf loop ik natuurlijk ook graag. Tegenwoordig helaas minder dan voorheen. Maar toch ongeveer 60 marathons gelopen, vele halve en kortere afstanden en een aantal keren de Jungfrau-marathon. Nu beleef ik veel plezier aan trail-lopen. Mijn doel is mensen kennis te laten maken, maar ze vooral door te laten gaan met hardlopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi! Mijn naam is Lars en kom uit Heiloo.

  Ik heb gevoetbald ,gehockeyd en doe nu veel aan fitness. Sinds een aantal jaren doe ik ook fanatiek aan hardlopen! Het hardlopen is ooit begonnen om elk jaar met mijn familie de Alkmaar City run te lopen. Dit vond ik echter zo leuk dat ik me heb aangemeld bij een hardloopgroep uit Langedijk. Daar had ik het zo naar mijn zin en werd ik uitgedaagd om mijn afstanden te vergroten en om eens een marathon te rennen! Dat vond ik een mooie uitdaging en heb inmiddels 7 marathons gelopen.

  Ik train sinds kort zelf bij AV Castricum en heb onlangs mijn diploma als hardlooptrainer gehaald.

  Het lijkt me fantastisch om iedereen te helpen naar zijn of haar doel, hoe klein of hoe groot dat doel
  ook is.

  Zie ik jullie snel bij HA Alkmaar?

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Paul, geboren in 1967, getrouwd en samen hebben we een studerende zoon. Ik ben ooit echt begonnen met hardlopen via een Start to Run cursus bij een atletiekvereniging bij mij in de buurt. Ik liep daarvoor wel zo nu en dan voor mijzelf maar hierin zat geen regelmaat en ik vond het alleen lopen ook niet echt leuk. Door te gaan lopen in groepsverband is het hardlopen zo veel leuker geworden! Daarnaast heb ik ondervonden dat de juiste begeleiding heel erg belangrijk is om op een verantwoorde manier te sporten. Na een aantal jaren bij de vereniging hardgelopen te hebben, werd ik gevraagd om hardlooptrainer te worden bij de club. Ik heb bij de Atletiek Unie (KNAU) mijn opleiding hiervoor gevolgd en geef nu nog steeds trainingen bij de atletiekvereniging. Ik beleef zelf nog elke dag veel plezier aan het hardlopen. Het is mijn belangrijkste uitlaatklep, het geeft mij geestelijke energie en je ontdekt je omgeving en de natuur op een heel andere manier.

  Na jaren in het zakelijke leven te hebben rondgerend in een wereld van hectiek en targets, heb ik dan ook sinds kort mn leven omgegooid en van m'n hobby en passie m'n werk gemaakt! Ik ben nu full-time hardlooptrainer en ik sta voor je klaar om je te helpen de eerste, of de volgende stap, in het hardlopen te ontdekken! Tot snel bij een van mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Mijn naam is Rens (1981) en ik ben een voormalig topmarathonloper. Ik laat je niet alleen harder lopen, maar ook verder en met minder moeite. Steeds een stap verder. Lopen wordt leuker en lekkerder en ik laat je zien dat je meer kunt dan je denkt!

  Ik geeft inspirerende afwisselende looptrainingen, waarbij techniek en trainingsarbeid samengaan.

  Tot snel bij een van mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.